Opšti uslovi kupovine

Uslovi kupovine u prodajnim objektima Data Statusa

U knjižarama Data Statusa plaćanje je moguće izvršiti gotovim novcem, platnim karticama (VISA, MasterCard, Maestro i American Express,) i čekovima građana. Uplate se mogu vršiti i na naš žiro račun 325-9500500111351-17.

U našim prodajnim objektima plaćanje je moguće izvršiti i na rate - čekovima građana ili kreditnom karticom Banca Intesa.

Udžbenike i školski pribor, moguće je kupiti samo u DATA STAUS knjižari CENTAR koja se nalazi u Beogradu u ulici 27. marta br. 43 kod Poštanske štedionice.

Način i uslovi internet kupovine

Kupovinu preko interneta mogu izvršiti i registrovani i neregistrovani korisnici portala www.3klikadoudžbenika.rs i www.triklikadoudžbenika.rs.

Prilikom internet kupovine, plaćanje možete izvršiti na tri načina: uplatom na račun, platnom karticom ili pouzećem.

Plaćanje preko računa

Prijemom internet predračuna knjige nisu automatski rezervisane dok Vam ne potvrdimo rezervaciju e-mailom ili telefonskim pozivom. Nakon potvrde rezervacije, potrebno je da u roku od 2 radna dana izvršite uplatu na naš tekući račun.

Broj računa za uplatu je 325-9500500111351-17, korisnik Data Status Beograd.
Ukoliko se plaćanje ne izvrši u roku od 2 dana, porudžbina će biti automatski otkazana.

Plaćanje platnim karticama

Na portalima www.3klikadoudžbenika.rs i www.triklikadoudžbenika.rs moguće je plaćanje platnim karticama VISA, MasterCard, Maestro, American Express i DINA karticama.

Prilikom kupovine, na vašoj platnoj kartici biće rezervisana sredstva u visini iznosa vaše porudžbenice. Nakon uspešno izvršene porudžbine, na vašu registrovanu e-mail adresu stići će potvrda rezervacije.

Transakcija se realizuje pre isporuke robe (najduže 5 dana od dana rezervacije) od strane DATA STATUS doo putem zaštićenog servera banke. Po izvršenoj realizaciji sredstava knjige će biti dostavljene na vašu adresu.

Vlasnici kreditnih kartica BANKA INTESA mogu platiti online na 6 mesečnih rata ukoliko njihova kartica podržava plaćanje na rate.

Plaćanje pouzećem

Ukoliko ste prilikom plaćanja na portalu www.3klikadoudžbenika.rs ili www.triklikadoudžbenika.rs  odabrali opciju plaćanja pouzećem, celokupan iznos po vašoj porudžbenici plaćate prilikom isporuke.

Rok isporuke

Dostupnost i rok isporuke navedeni su na stranici svake knjige, odnosno proizvoda.

Za knjige koje trenutno imamo na stanju, odnosno kod kojih je u opisu navedeno "dostupno odmah" rok isporuke je do 7 radnih dana.

U slučaju da porudžbina sadrži knjige i druge proizvode sa različitim rokovima isporuke, rok isporuke cele porudžbine biće jednak roku isporuke artikla sa najdužim rokom isporuke.

 

Isporuka u Srbiji

Isporuku poštom/kurirskom službom vršimo na teritoriji cele Srbije.

Isporuka je BESPLATNA za iznose porudžbina preko 3.000,00 RSD, dok se za iznose porudžbina u manjem iznosu od 3000 RSD naplaćuje usluga slanja 190,00 RSD.

Kupci na teritoriji Beograda mogu da preuzmu knjige lično u maloprodajnim objektima Data Statusa.

Sigurnost plaćanja platnim karticama 

Plaćanje platnim karticama se obavlja na zaštićenom serveru banke i niko od zaposlenih u preduzeću DATA STATUS nema pristup podacima o kartici koja je iskorišćena za plaćanje. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama banke. Sigurnost online transakcija garantovana je zahvaljujući primeni savremenih tehnologija i mera zaštite:

·         Implementiranoj 3D Secure tehnologiji, standardizovanoj od strane vodećih kartičarskih sistema Visa i Master Card (Verified By Visa, Master Card Secure Code).

·         Upotrebi PKI sistema, digitalnih sertifikata i SSL protokola za zaštićen prenos osetljivih podataka o platnoj kartici između korisnika platne kartice i Banke.

·         Unošenju podataka o platnoj kartici (broj kartice, datum važenja kartice itd.) na strani Procesora platnih kartica, Banca Intesa AD Beograd, na koju se korisnik platne kartice preusmerava u procesu kupovine, tako da DATA STATUS nema pristup ovim podacima.

Reklamacije, povraćaj robe/sredstava

Uslovi reklamacije

Ukoliko dođe do opravdane reklamacije nekog od kupljenih proizvoda, DATA STATUS će u najkraćem roku zameniti proizvod novim ili izvršiti povraćaj novca. 

Ukoliko je Korisnik izvršio plaćanje gotovinski preko kurirske službe ili uplatom putem poštanske uplatnice / tekućeg računa, sredstva će biti vraćena u dogovoru sa Korisnikom na tekući račun Korisnika.

U slučaju povraćaja sredstava Korisniku prethodno naplaćenih zaduživanjem računa platne kartice, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, DATA STATUS je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će sredstva biti vraćena na račun platne kartice Korisnika.

Za sve reklamacije obratite se na telefone 0800 300 033 (opcija 1) ili e-mailom info@3klikadoudzbenika.rs.

Preuzmite  Pravilnik o reklamacijama

Odustajanje od kupovine na daljinu

Kupac ima pravo da se predomisli (jednostrano raskine ugovor), odnosno odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana isporuke robe i to bez navođenja razloga za odustanak, uz obavezu popunjavanja obrasca Izjava o odustanku od ugovora.

Pravo na odustajanje

Izjava o odustanku od ugovora sklopljenog na daljinu

 

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

DATA STATUS doo kao vlasnik portala 3 KLIKA DO UDŽBENIKA (TRI KLIKA DO UDŽBENIKA) se obavezuje da će lične podatke iz obrasca porudžbenice i profila registrovanih korisnika i kupaca koristiti shodno pozitivno važećem Zakonu o zaštiti podataka ličnosti.

Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.).

DATA STATUS neće dostavljati niti razotkriti lične podatke kupca niti registrovanog korisnika trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza.

Svi podaci o kupcima i registrovanim korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. DATA STATUS i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

DATA STATUS se obavezuje da će pružati zaštitu ličnim podacima kupaca i registrovanih korisnika na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima i registrovanim korisnicima koji su nužni za ispunjenje obaveza, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama i sl.) DATA STATUS ima pravo da koristi isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

DATA STATUS informiše kupce i registrovane korisnike o načinu korišćenja prikupljenih podataka te im redovno daje mogućnost izbora upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

U slučaju promene bilo kog ličnog podataka (npr. mesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan da prilikom sledeće kupovine o promeni obavesti DATA STATUS. U slučaju promene o kojoj nije obavešten, DATA STATUS ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbine odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka odnose se isključivo na početnu stranu www.3klikadoudžbenika.rs i www.triklikadoudžbenika.rs, kao i na sve stranice unutar ovih domena, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi ka ovim domenima.

Osim u slučaju internet porudžbine ili registracije na portalu www.3klikadoudžbenika.rs, www.triklikadoudžbenika.rs ili www.datastatus.rs, DATA STATUS neće kupcu, slati elektronske poruke ako on na to nije izričito pristao.